Janáčkovo divadlo přesedlalo na MA Lighting

Janáčkovo divadlo v Brně je vyhledávanou a respektovanou scénou, jejíž historie vzniku sahá až k počátku dvacátého století, kdy se v tehdejších kruzích začala diskutovat potřeba výstavby nového městského divadla, a kdy se uskutečnila první architektonická soutěž s návrhy na budovu divadla. Do roku 1958 bylo realizováno celkem sedm těchto soutěží, ve kterých byly prezentovány návrhy ve stylu čítající secesi, kubismus, socialistický realismus, modernu či funkcionalismus.Půlstoletí příprav a hledání skončilo v první polovině 60. let, kdy bylo divadlo postaveno na základě vítězného návrhu architekta Jana Víška. Finální stavba dala vzniknout monumentální budově nesoucí znaky tradicionalismu, která je schopná pojmout až 1055 diváků. Dnes je oblíbené divadlo provozně součástí Národního divadla Brno a jeho velkorysé prostory jsou vhodné především pro pořádání velkých operních a baletních představení.

Investice do nové techniky, jejíž kompletní dodávku zajistily firmy Lightneq s.r.o. a PROLIGHT s.r.o., proběhla na přelomu tohoto podzimu, a obsáhla kompletní řadu nejnovějších zařízení. Jasnou volbou bylo zakoupení 2x výkonného osvětlovacího pultu grandMA2 light, který byl doplněn MA onPC command wing, MA Network Switch, MA 8Port Node a MA 4Port Node. Prémiová německá značka MA Lighting je sázkou na vysoce funkční produkty využívající nejmodernější technologie a vyznačující se dlouhou životností.

GrandMA2 light představuje jednu z nejvýkonnějších konzolí pro ovládání konvenčních světel, pohyblivých světel, LED svítidel a médií na jedné platformě. Pult vhodný pro všechny osvětlovací segmenty disponuje řadou speciálních vybavení a vyznačuje se intuitivním ovládáním všech připojených svítidel a kanálů. K němu byl zakoupen unikátní MA Network Switch, který reprezentuje především výkon a jednoduchost pro osvětlovací síť svých uživatelů. MA Network Switch zjednodušuje správu a osvětlení dnešních osvětlovacích sítí a významně přispívá k plné optimalizaci osvětlovací sítě.Doplňující příslušenství v podobě MA 8Port Node, MA 4Port Node a MA onPC command wing vytváří dokonalou souhru s ostatními zařízeními. Výkonná řešení pro distribuci signálu a dat jsou plně konfigurovatelná s osvětlovacím pultem či grandMA2 onPC. Produktové portfolio uzavírá mobilní řídící systém MA onPC command wing, jež uživatelům nabízí vynikající hardwarové rozšíření pro software grandMA2 onPC.