Klicperovo divadlo investovalo do dot2 XL-F

Klicperovo divadlo v Hradci Králové patří mezi divácky oblíbené a respektované profesionální scény s dlouhou tradicí. Divadlo pojmenované po dramatikovi Václavu Klicperovi bylo čtyřikrát oceněno titulem Divadlo roku České republiky, který obdrželo v rámci prestižní ankety Nadace Alfréda Radoka.  Zásadní úspěch městského divadla se váže k historii po roce 1989, kdy se hlavním motorem změny staly inovace a v čele divadla stanuly výrazné osobnosti udávající potřebný směr.

Divadlo zaměřuje svou dramaturgii na širokou diváckou obec a návštěvníkům nabízí využití celkem čtyř scén – největší hlavní scéna s kapacitou 400 míst, o něco menší letní scéna s 300 místy, komorní scéna zvaná V Podkroví s kapacitou 50 míst, a v neposlední řadě Studio Beseda se 130 místy. Každoročně jsou pořádány dva divácky atraktivní divadelní festivaly známé jako Čekání na Václava a Divadlo evropských regionů, a v prostorách divadla se také nachází Galerie U Klicperů, kde jsou pořádány výstavy měnící se s každou divadelní sezónou.  

Modernímu technickému zázemí je ze strany zástupců divadla přikládán velký význam a v roce 2016 bylo rozhodnuto o zakoupení vysoce výkonného osvětlovacího pultu dot2 XL-F, který představuje novou kompaktní řadu pultů pro ovládání modulárního osvětlení. Pult se pyšní 3x integrovanou barevnou dotykovou obrazovkou 7” s rozlišením 800 x 480px se stmívatelným podsvícením všech tlačítek, disponuje 14 plně programovatelnými fadery, 28 programovatelnými tlačítky, 2x playbackovým faderem 100 mm A/B, a nabízí plných 4096 parametrů.

Osvětlovací pult dot2 XL-F byl dodán spolu s dot2 Node4, který nabízí snadný přístup ke čtyřem DMX výstupům konzole dot2, a který dále rozšiřuje možnosti využití pultu a dalších zařízení. Pomocí síťového připojení Plug & Play se dot2 Node4 lehce připojí k pultu dot2 nebo softwaru dot2 onPC a uživatel si jednoduše zvolí výstupní konfiguraci 1-4 nebo 5-8 z nastavení na displeji softwaru dot2. Dot2 Node4 nenavýší kapacitu 4096 kanálů pultu dot2, ale s jeho pomocí může software dot2 onPC dosáhnout až 1024 kanálů DMX!